Slide background

DBC '79 - Dé badmintonclub van Dieren en omstreken!

👥

Senioren

Er zijn 8 banen beschikbaar voor senioren. Hiermee zijn wij de grootste badmintonclub van de regio.

Junioren

Er is goede jeugdbegeleiding bij onze club op 8 beschikbare banen. Hiermee zijn wij de grootste badminton club van de regio.

Algemene Informatie

DBC’79 is 34 jaar geleden opgericht als een gezellige en recreatieve badmintonclub voor mensen uit Dieren en omgeving. Iedere maandagavond spelen jong en oud op hun eigen niveau in sporthal Theothorne aan het Ericaplein.

In sporthal Theothorne beschikt DBC’79 over 8 banen om op te spelen, Er kan zowel een dubbelspel als enkelspel gespeeld worden. Het zogenaamde ‘afhangsysteem’ garandeert dat als op alle banen gespeeld wordt, iedereen aan spelen toekomt.

Alle leden ontvangen hiervoor een label die op het afhangbord wordt gehangen. Je speelt 20 minuten op één van de velden totdat de bel gaat. Het kan dan zijn dat één of meerdere spelers afgehangen zijn door andere leden die nog niet gespeeld hebben; je hebt dan even pauze en hangt op jouw beurt weer iemand anders af door het label weer bij een baan op het afhangbord te hangen. Meestal is er echter genoeg plaats voor iedereen om constant zonder interrupties te spelen.

Naast de reguliere speelavonden waarbij vrij gespeeld kan worden, organiseert onze vereniging ook andere activiteiten. Onze Wedstrijd Activiteiten Commissie (WAC), zorgt voor een goede organisatie van deze evenementen.